Dolge trepalnice veljajo za znak lepote v mnogih kulturah. V skladu s tem nekatere ženske poskušajo umetno povečati dolžino in gostoto trepalnic z uporabo raznih trikov za daljše in gostejše trepalnice.

Najpogostejša je še vedno uporaba maskare, ki pa je le dnevna rešitev, saj je nanos potreben vsak dan sproti. Pri nošenju maskare, pa je potrebno biti dosleden pri temeljitem a nežnem čiščenju trepalnic. Da neostajajo ostanki maskare na trepalnicah ali pa si jih čistimo premočno in jih poškodujemo, izpulimo,… Malo trajneša rešitev, pa vendar bolj agresivna (za občutljive oči se celo odsvetuje) je podaljševanje trepalnic s podaljševanjem - lepljenjem dalših trepalnic na naravne trepalnice. Postopek se obdrži od 2-3 tedne, po tem času pa jih je potrebno dodelati, narediti korekture, kjer se dodajo nove trepalnice na mesta, kjer so v tem času že odstopili podaljški. Postopek podaljševanja trepalnic je dolg okoli dve ure, tako, da to je en minus, ker si je dvakrat na mesec težko vzet še dodatni dve ure za trepalnice, ko pa so tu že nohti, pa lasje, pa koža,.. in vse kar je treba negovat.

KERATINSKO VIHANJE TREPALNIC

Tu nov postopek poudarjanja trepalnic, ki ne vsebuje kemičnih procesov in je primeren za vse, ki si želijo imeti bolj polne trepalnice in daljše u bistvu vidne brez maskare. Ker ima večina žensk rast trepalnico usmerjeno naravnost, se te brez nanosa maskare ali podaljškov sploh ne opazijo. Keratinsko vihanje trepalnic pa trepalnice zavihajo navzgor, s tem odprejo oči, pogled je bolj sijoč in videz obraza se pomladi. Keratinsko vihanje trepalnic je postopek, ki ga opravimo v 45 minutah in je popolnoma neboleč. Rezultati so vidni do 12 tednov in izvenijo z menjavo cikla obnove naravnih trepalnic. Ko zrastejo nove naravne trepalnice je potrebno postopek ponoviti. (Povprečje 6-9 tednov)

Nega zavihanih trepalnic:

Negujete jih kot normalne trepalnice, lahko uporabljate običajno nego, tudi maskaro, ampak roko na srce ne boste je potrebovali. :)