Od kje in kako dobimo lasne vstavke, lasne podaljške?

To vprašanje dobim zelo pogosto, predvsem od strank, ki se prvič odločijo za ta korak; pa naj bo to podaljševanje las, ko spremenim kratkolasko v dolgolasko ali pa samo zgoščevanje las, kjer delam na gostih in bujnih laseh in seveda posledično na večji samozavesti.
Ker se zavedam pomena izvora, sledljivosti in kvalitete, predvsem pa etične neoporečnosti stremim in zahtevam za naše stranke najboljše. Zato sem tudi pri lasnih podaljških striktna in ne popuščam pri zahtevah: 100% naraven človeški las, ki ima garancijo, da je iz etičnega izvora in ima zagotovljeno sledljivost.
Lasni podaljški Mark & Eva, ki vam jih bomo vstavili v salonu New U, Beauty & Spa izvirajo iz Indonezije in prihajajo iz templov, kjer so darovani prostovoljno. V tem procesu ni prisile, nasilja ali mučenja je zgolj vera, ki jim narekuje darovanje las v prosecu "čiščenja"duha.

Indonezijski las

Indonezijski lasje so strukturno najbolj primerni za proizvodnjo lasnih podaljškov.
Pri delu uporabljamo le podaljške procesirane po REMY metodi, kar pomeni, da vsi lasje ležijo obrnjeni v isto smer od korenin do konic, tako da ne pride do vozlanja las. Kar pomeni, da se lasni podaljški obnašajo, kot naravni lasje in se popolnoma zlijejo v pričesko. Videz naravnih las in pričeske.

Evropski las:

Neprimeren za lasne podaljške
Evropski las je zelo fin in ga je na tržišču težko najti, saj je v ponudbi v zelo malih omejenih količinah. Zelo malo je evropejk, ki bi bile pripravljene dati svoje lase v proizvodnjo za lasne podaljške in predvsem pa je pomembno, da lasje niso bili nikoli kemično obdelani. Hmmm, kar pa je v Evropi malo verjetno! In tako skoraj ni ponudbe! Ne nasedajte tistim, ki vam prodajajo zgodbice o evropskih laseh! Lasje predelani in spremenjeni v podaljške v Evropi ( Italija, Nemčija,...) še ne pomeni, da je izvor evropski! Večinoma las je v evropo uvoženo, pripeljano iz Azije in predelano, sprocesirano v evropi. To pa ni isto, kajne?

Kitajski lasje:

Neprimerni za podaljševanje las
Čeprav lahko kitajske lasne podaljške najdete v ponudbi povsod v enormnih količinah, pa ta las ni kompatibilen s strukturo večine evropskih tipov las. Struktura lasne povrhnjice in skorje je v prerezu tvorjena zaobljeno, zaradi česar je predebela in toga, se težko oblikuje, las je mat in brez sijaja. Za razliko od strukture evropskih las, ki je valjaste oblike, kar daje lasem prožnost, mehkobo in možnost oblikovanja las po želji. Kitajski las je primeren za pripravo lasulj in tupejev, ki se čistijo na suho, ter tako ohranijo plast silikona s katerim so prevlečeni kitajski lasje, da obdržijo sijaj.

Česani Indijski lasje

Neprimerni za lasne podaljške
Na stotisoče indijskih žensk zbira lasje, ki se naberejo na krtači med česanjem, kjer pa se naberejo lasje različnih dolžin, debelin in nians. Ta metoda zbiranja las, je neprimerna, saj so lasje obrnjeni v vse smeri in je nemogoče lase ponovno razvrstiti, da bi vsi lasje bili obrnjeni v isto smer od korena do konic, kar bi preprečilo vozlanje las. Da preprečijo vozlanje lase med procesiranjem prevlečejo s plastjo silikona, kar prepreči vozlanje, a le do nekajlratnega umivanja las, ko se plast spere, lasje pa se ne dajo razčesat. Tukaj je nevarnost, da si morate po podaljševanju las postrižti tudi nekaj vaše dolžine, saj se težko razvozlajo! Ne priporočamo!

Preden se odločite za lasne vstavke oz.lasne podaljške se o tem posvetujte z mojstrom podaljševanja las, s katerim bosta dorekla vse o podaljških, pripenjanju podaljškov na lase in predvsem o negi las s podaljški, ki je enako pomembna, kot strokovno pripenjanje podaljškov.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button