keratinski vstavki

Ko si želiš največ od lasnih podaljškov  in dolgih las...

Ko si želimo največ od lasnih podaljškov in najdaljši čas nošnje potem se odločim za lasne podaljške s toplotnim pripenjanjem na keratinske spoje. Keratinski čepki so iz slične sestavine, kot je sestavljen las, ki omogoča pripenjanje vstavkov na lase, ob enem pa ob stiku z vodo (umivanje las, plavanje v bazenu ali morju,...) obstanejo obstojni in celo reagirajo, kot las, ki se ob stiku z vodo razširi in podaljša. Keratinski spoj se ob umivanju/močenju las razširi, ko pa se las posuši in skrči v prvotno stanje, prav tako od-reagira keratinski spoj na vstavku. Zato se razčesavanje mokrih las odsvetuje oz. se jih razčesava po poravilni metodi. (Glej: Nega in razčesavanje las)

Ob pravilni negi lasnih podaljškov je sistem podaljševanja las na keratin naj obstojnejši sistem in jih lahko imamo vstavljene od 3-6 mesecev. Čas priporočene menjave je odvisen od strukture naravnih las in se o njem pogovorite z mojstrom podaljševanja las, ki bo ocenil moč in kvaliteto naravnih las, hitrost rasti las in gostoto lasišča. (Glej: Za koga so primerni vstavki na Keratinske spoje)

Pripenjanje Keratinskih lasnih podaljškov

 

Keratinski vstavki ali lasni podaljški so vstavki, ki se ob pravilni vstavitvi najbolj zlijejo z naravnimi lasmi in so neopazni dlje časa, občutek nošnje pa po nekaj dneh postane naraven in se jih na lasišču sploh ne občuti. Keratinski podaljški so vstavki, ki jih lahko uporabimo za zgostitev las ali pa za zgostitev in podaljšanje las, saj lahko s keratinskimi vstavki lase podaljšamo tudi za več kot 30 cm od naravne dolžine in jih ob enem lahko imamo vstavljene najdlje časa, ki pa je odvisen od hitrosti rasti naravnih las in strukture in moči naravnih las (Glej: Koliko časa lahko imam vstavljene keratinske vstavke). S keratinskimi vstavki lahko pričeski dodamo barvne pramene brez agresivnega svetlenja in barvanja las.

Keratinske podaljške na lase pripenjamo s toploto (temperatura toplotnih klešč je od 160-210 stopinj C) na 0,5 cm široke pramene naravnih las ob lasišče, približno 1 cm od lasišča , vstavki so teže od 0,5-1 g (odvisno od proizvajalca-ponudnika lasnih vstavkov) in je število vstavljenih podaljškov odvisno od želje strank, če želi le zgostitev ali pa podaljševanje las. Za zgostitev se porabi od 25 do 75 vstavkov, za podaljševanje pričeske pa od 75 do 150 vstavkov, število je odvisno od gostote naravnih las.

Lasnim podaljškom s toplotnim strojčkom stopimo keratinski spoj in ga s tehniko oblikovanja ploščic ali s tehniko svaljkanja pritrdimo na lase s stopljenim keratinom, ki pa se ob ohladitvi strdi in oprime naravnega lasa. Spoj podaljška je na otip trd, prve dni mogoče malo zoprn za občutek na lasišču, saj je nek tujek pripet na lase, ki pa se ga po nekaj dneh sploh ne občuti več. Keratinski spoj pa je "elastičen", kot naravni las in s stikom z vodo, kot las nabrekne, kar dovoli dihanje naravnemu lasu, med samim umivanjem pa je to tudi zaščita pred pokanjem las pod spojem, ko med umivanjem las naravni las nabrekne in se podaljša.

Keratinske podaljške vstavljamo na lase na oddeljene prečke las, te pa oddelimo tako, da po končanem vstavljanju spoji niso vidni in opazni. Rob las na temenu in ob ušesih pustimo prost, brez vstavkov, tako da spoji tudi ob spenjanju las, nošenju čopa niso vidni. Prav tako zgornjo krono lasišča pustimo prosto, brez vstavkov, s čimer se prekrijejo zgornji spoji vstavkov. V pričeski, ki ima pravilno vstavljene lasne podaljške, tega ni mogoče zaznati na prosto oko, šele po otipu lasišča, bi se občutili spoji.

Po keratinskih podaljških najbolj posegajo tiste nesrečnice, ki nikakor nimajo sreče z lasmi in jim nikoli ne zrastejo do željene dolžine. S keratinskimi lasnimi podaljški lase neopazno podaljšamo in zgostimo, pričesko pa lahko normalno oblikujemo in spenjamo. Ob pravilni vstavitvi lasnih podaljškov, se podaljški zlijejo z naravnimi lasmi. Ti pa postaneš samozavestna z dolgimi in gostimi lasmi.

~ S keratinskimi podaljški lahko pričeski dodamo barvne pramene brez agresivnega svetlenja in barvanja las. ~

Nega in razčesavanje las

S pravilno in dosledno nego bodo tvoji lasni podaljški še dolgo časa ostali neopaženi in bodo zliti s tvojim lasem. Kakšna nega je pravilna za lase z lasnimi vstavki si preberi pod Nega lasnih vstavkov.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button