Zelo pomembna za efektivno masažo in da od nje res odnesemo največ in najboljše za nas pa je prav prava izbira olja za masažo telesa. Nekatera olja se bolje obnesejo med masažo in imajo boljše reakcije na kožo kot druga olja. Nekatera olja se bolje nanašajo kot druga in ena so bolj vpojna kot druga.

Mandljevo, Arganovo, Olivno,...olje so najpogostejše uporabljena olja pri masaži. Večkrat spregledano a prav tako, če ne še bolj kvalitetno olje in s številnimi koristnimi učinki za kožo pa je Kokosovo olje. Pa poglejmo zakaj bi si morali občasno privoščiti masažo telesa s Kokosovim oljem.

Zakaj je masaža s kokosovim oljem pomembna za telo?

Uporaba Kokosovega olja v masažnih salonih po Evropi nima dolge zgodovine, ampak v tropskih regijah sveta je Kokosovo olje že dolgo poznano, poleg uporabe v jedilne namene tudi, kot odlično sredstvo za vlaženje in zdravljenje kože, las, nohtov,... Ljudje iz teh območji so že dolgo nazaj spoznali pozitivne učinke tega čarobnega sadeža in ga že od nekdaj vključujejo v svoja življenja na mnogo različnih načinov.

Vse pozitivne učinke Kokosovega olja pa dandanes spoznavajo in preverjajo tudi v laboratorijih in so nad izvidi navdušeni, ter ga vse bolj priporočajo in uporabljajo v preparatih za nego telesa, las in kože. 

Naravna masažna olja med masažo delujejo blagodejno, sproščujoče in celo zdravilno na telo in kožo. Kokosovo olje ali tropsko tekoče zlato z dolgo zgodovino ima širok spekter zdravilnih učinkov. Priporoča se masaža s kokosovim oljem za zaščito in obnovo kože, koži vrača elastičnost, izboljšuje ten.

Kakšni so učinki in lastnosti Kokosovega olja?

Antimikrobne lastnosti

Kokosovo olje ima veliko antimikrobnih lastnosti in delovanj. Srednjeverižni trigliceridi (MCT) se šteje, da je odličen pri zdravljenju različnih vrst okužb, pa naj gre za bakterijsko, virusna ali glivična vnetja. Ključna sestavina Kokosovega olja je lavrinska in kaprinska kislina; za obe pa je znano, da delujeta antimikrobno. Tako uporaba Kokosovega olja koži pomaga se znebiti in očistiti škodljivih bakterij in glivic. Telo pa ščiti pred virusnimi obolenji.

Zdravi kožo

Kokosovo olje je bogato z vitaminom E. Vitamin E pa je znan po tem , da pripomore k lepši koži in tenu, koža bogata z E vitaminom pa je napeta, gladka in elastična. Kozmetična industrija ga uporablja kot dodatek v kremah za telo da dodajo vitamin E.

Proti staranju & proti gubam

Z leti izgubljamo elastičnost kože, barva kože se spremeni. Kokosovo olje nam pomaga pri tem, da bo naša koža dlje časa izgledala in ostala mladostna, napeta in prožna. Poleg vitaminov so v Kokosovem olju prisotni tudi anti-oksidanti, ki prav tako igrajo pomembno vlogo pri procesu obnavljanja kože.

Dobra vpojnost

Dobro masažno olje se mora dobro vpijati v kožo med samo masažo. Koža Kokosovo olje tako dobro absorbira vase, da ga je včasih potrebno zmešati še s kakšnim "navadnim" oljem, da je koža še vedno dovolj vlažna za masažo, da ne pride do trenja kože. Dobro se meša z Mandljevim oljem in tudi z ostalimi olji ter eteričnimi olji za še večji in boljši učinek na kožo in telo. Mišično izboljšanje Kokosovo olje sprosti in pomirja napete mišice na telesu. Prileže se še posebej po fizičnih naporih, napetemu telesu ter ob psihični izčrpanosti. 

Ne pušča madežev

Masaža s Kokosovim oljem ima tudi to prednost, da ne pušča madežev. Saj vsi vemo kako zoprno je in kako težko je odstrani oljne madeže, pa naj si bodo na brisačah masažnega salona ali pa na oblačilih stranke, ko se vrača iz masaže.

Vonj olja

Kokosovo olje, kvalitetno naravno stiskano ima rahel vonj, ki nas spomina na morje, tople kraje, palme,... Le redkim se zgodi, da jim vonj ne bi odgovarjal. Lepo se meša z eteričnimi olji, da zadušimo vonj, če nam vonj Kokosa ne odgovarja.

Za koga je primerno Kokosovo olje?

Naravno čisto Kokosovo olje je primerno za vse tipe kože, nima stranskih učinkov. Če mu dodajamo in ga mešamo z eteričnimi olji, pa je potrebno biti pazljiv saj lahko obstaja možnost alergij.

Kokosovo olje odlično pripomore k sproščanju po psihičnem ali mentalnem naporu (Sestanki na delu, izpiti v šoli, življenjske prelomnice,...). Pozimi, ko je koža še posebej izsušena, pripomore k boljši vlažnosti kože. Zmanjša napetost kože in ji vrača prožnost in elastičnost.

Redna masaža s Kokosovim oljem ščiti kožo pred bacili. Priporočljivo za otroke, zaščita pred bacili in mikrobi, ko se igrajo na igrišču z vrstniki.

Pazljivo pri uporabi Kokosovega olja!

Vedno uporabljajte le naravno, hladno stiskano olje za masažo, ki ni rafinirano. Kvalitetno in čisto kokosovo olje je na sobni temperaturi v poltrdi obliki, topiti se začne pri 24 stopinjah. V hladnih dneh je še trdnejši in ga je pred uporabo potrebno malo segreti. Ob stiku s kožo pa se snežno belo 'maslo' stopi v zlato olje, ki tako blagodejno deluje na kožo, telo in dušo.

"Naj bo dan za masažo…
…tvoj najljubši dan v tednu!"

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button