new u podaljsevanje las

Enostavno v nekaj korakih do dolge ljubezni

Da boš lahko še dolgo občudovala svoje lepe, goste lase in pravkar na novo vstavljene podaljške ti svetujem, da se držiš nekaj osnovnih, dokaj preprostih nasvetov za nego, s katero si boš ohranila in podaljšala obstojnost lasnih vstavkov. Ker so lasni vstavki iz naravnih las potrebujejo podobno nego, kot tvoji lasje. Mogoče malo več nege, saj imaš sedaj na glavi več in verjetno tudi daljše lase. Ampak če se jo držiš in jo redno izvajaš ti ne vzame veliko več časa, kot nega tvojih las.

Lase razčešemo nežno, s krtačo za česanje vstavkov, ki mora biti dovolj nežna, da ne potrga las pri spojih, kjer so pritjeni vstavki.

Razčesavanje las

Najprej najpomembnejše pri laseh z vstavki je pravilno razčesavanje las. Lase razčešemo nežno, s krtačo za česanje vstavkov, ki mora biti dovolj nežna, da ne potrga las pri spojih, kjer so pritrjeni vstavki. Lase razčesavamo tako, da jih po pramenih primemo v roko in razčesavamo konice in nato vedno višje, šele na koncu od lasišča, do konic. Pri razčesavanju si vzamemo čas in to počnemo po delih in z občutkom. Če lase razčešemo dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer pred spanjem se lasje z lasnimi podaljški ne bodo vozlali. Če pri razčesavanju nisi dosleden, se začnejo lasje vozlat med spoje. Za račesavanje las z vstavki priporočam krtačo iz naravnih ščetin, tako se bo maščoba iz naravnih las prenesla na lasne vstavke, ki so naravni a se ne mastijo. To vpliva blagodejno na lase v lasnih vstavkih. Krtača iz naravnih ščetin je izredno mehka in ne bo poškodovala las.

Lase temeljito razčešemo zjutraj in zvečer. Za spanje jih spnemo v rahel čop ali kito.

Umivanje las

Pri negi lasnih vstavkov je prav tako zelo pomembno umivanje las, ki mora biti nežno, brez drgnjenja, mečkanja in ožemanja las. Prav tako pa se mora za umivanje las z vstavki uporabljat prilagojena lasna kozmetika, ki ne poškoduje spojev lasnih vstavkov in ne izsuši las. Pri uporabi balzama se svetuje globinska maska za lase, ki pa se ne sme nanašati na spoje lasnih podaljškov, saj olja spoje razrahljajo in povzročijo izpadanje lasnih vstavkov.

Lase z lasnimi vstavki umivamo na vsake 3-4 dni. Če se lasje zelo mastijo je lase potrebno umivati še bolj pogosto, saj lahko pri zelo zamaščenem spoju lasnih vstavkov pride do izpadanja, zdrsa vstavkov iz las.

Ko umivate lase bodite nežni, ne potrebujete drgnjenja, saj se niste valjale po tleh. Lasje so umazani le od lasne maščobe, zraka, od smoga in imajo vonj... Potrebujejo nežno umivanje, tako da si zmočite lasišče in lase, nanesete šampon, ne pretiravajte saj ga vedno uporabljamo preveč. Lasišče nežno pomasirajte, da se šampon speni, dodajte mu malo vode. Ko ste pomasirale lasišče, dodajte na lase še malo šampona na dolžino las, tako da ga od lasišča do konic z dolgimi poteki proti konicam raznesete po vseh laseh, nežno pomasirajte, ne drgnite in temeljito sperite. Spirajte dlje kot ponavadi, saj se šampon zadrži med spoji lasnih vstavkov in je daljše spiranje res potrebno. Iz las iztisnite odvečno vodo in na dolžino las nanesite balzam oz. masko za las. Samo po dolžini, izogibajte se lasišča, zaradi spojev in zaradi povečanega mastenja las, ki ga povzroča balzam na lasišču. Masko pustite delovat nekaj minut, nato jo sperite enako dobro in dolgo, kot šampon. Iz las iztisnite odvečno vodo in lase zavijte za nekaj minut v brisačo, da popivna vodo.

Sušenje las

Pred sušenjem in oblikovanjem las lase pogladite s prsti od spojev do konic. Lase najprej rahlo posušite pri lasišču, da se posušijo spoji in tako preprečite zdrs spojev iz las ob razčesavanju. Ne pozabite lase razčesavat, tako da jih primete v čop in jih razčesavate od konic proti lasišču, nikoli kar od lasišča do konic.

Oblikovanje

Oblikovanjev las z lasnimi vstavki zahteva malo natančnosti. Pri oblikovanju moramo paziti, da se s toplotnimi pripomočki (likalnik, kodralnik,...) ne dotikamo spojem med oblikovanjem, saj bi jih tako stopili in s tem povzročili izpadanje vstavkov. 

Lasna kozmetika

Pri uporabi kozmetike za lase moraš biti še posebej pozorna pri sestavinah; šamponi naj ne vsebujejo sadnih kislin, sulfatov in parabenov. Kozmetika naj bo čimbolj naranva in neutralna. Ne premočna in preagresivna. Upoštevaj načelo več je manj! In manj bo več! S pravilno nego, premišljeno uporabo lasne kozmetike bodo tvoji lasje z vstavki sijoči, zdravi, na otip pa mehki in gladki tako dolgo, da se boš že vprašala, ali si jih sploh vstavile, saj so kot tvoji že toliko časa.

Ne pozabi!

Pravilna nega lasnih vstavkov pa ni tako pomembna samo zato, da bi ti prihranila in imela podaljške nezaslišano dolgo na laseh. Pravilna nega je pomembna predvsem zaradi kondicije vaših las, po odstranitvi lasnih vstavkov. Lasje, ki so bili več mesecev obteženi z lasnimi vstavki, morajo po odstranitvi biti enako močni, zdravi, dolgi, če ne še bolj, kot pred vstavitvijo lasnih vsadkov. Pomembno je, da so bili lasni vstavki vstavljeni in pritrjeni pravilno, da so bili pravilno negovani, predvsem pa je v zaključni fazi najpomembnejše, da se vstavki odstranijo pravi čas, pravilno in neagresivno, da se poškoduje čim manj las. Brez trganja, lomljenja ali striženja las!

Priporočilo

Priporočen čas nošenja lasnih vstavkov je odvisen od načina pripenjanja, gostote in moči naravnih las. Zgledujte se po predvsem po izrastku vaših las, ko opazite, da so spoji več centimetrov oddaljeni od lasišča, je vsekakor čas za pregled in mogoče menjavo lasnih vstavkov, pri vašem stilistu.

Priporočen čas nošenja lasnih vstavkov v mesecih

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button